Jæger med vandpistol

Jeg hader beskeden: Du siger bare til….

Det er en besked, der bare sådan hænger i luften – og gør jeg ikke noget ved den – ja så forsvinder den som en anden løs ballon, for sætningen kræver ligesom ikke rigtigt noget svar.

Alligevel er det en sætning, jeg har modtaget flere gange denne sommer. Jeg er nemlig hoppet ud i dating-markedet. Og her har jeg flere gange fået beskeden: Du siger bare til, hvis vi skal drikke en kop kaffe…

Måske er jeg gammeldags skruet sammen – og forventer dermed, at sætningen lyder: Har du lyst til at mødes til en kop kaffe på søndag? Her får jeg nemlig mulighed for at svare på et spørgsmål, som kan åbne op for en dialog. Men nej….

Du siger bare til…..

Men GU GØR jeg ej. I stedet glemmer jeg beskeden – for der er jo ligesom ikke noget, jeg skal svare på, eller også lader jeg den fare som en anden løs ballon, fordi jeg synes beskeden er slap og umandig. Som en jæger, der går på jagt med en vandpistol uden vand i.

Der sker nemlig det i mig, at jeg får følelsen af, at det alene er mit ansvar, om vi skal mødes eller ej. At bolden ligger hos mig. Jeg kan sagtens tage initiativ, og synes egentlig også jeg er god til det, men jeg vil også gerne INVITERES på den der kop kaffe -  i stedet skal jeg invitere mig selv, være hende, der kommer med et forslag, være hende der sætter i gang. OG så bliver jeg TRÆT. Nogle vil måske her sige: Jamen han prøver jo at tage hensyn til dig. FORKERT. Det er i så fald et misforstået hensyn, og den selv samme mand vil sikkert også på sigt bruge sætningen: Det må du bestemme – rigtig mange, mange, mange gange. Jo, jo der er da kvinder, der gerne vil styre slagets gange. Men vi er også mange, der søger balancen.

Stik mig dog en klar melding – en klar og tydelige kommunikation. Et spørgsmål, der udløser et svar. Og nej ingen bryder sig om et afslag, men et afslag er bedre end en sætning, der flyver væk i intetheden – fordi i sætningen: Du siger bare til…., lægger man ansvaret fra sig uden selv at give en skid. Og man viser i hvert fald ikke kvinden, at man VIRKELIG gerne vil mødes med hende.

Vi kvinder får ofte at vide, at vi skal lade manden være jæger – og tro mig vi kvinder elsker, når manden tager initiativ og er handlekraftig.

Men forestil dig jægeren, der står overfor råvildtet, og har det på sigtekornet. I stedet for at skyde, siger jægeren til råvildtet: Du siger bare til, hvis jeg skal skyde…….

Svaret giver vist sig selv.