Glutenfri boller

Glutenfri boller

Jeg forsøger at hold mig fra gluten. Fordi jeg har en autoimmun sygdom kaldet hashimotos og LS (lavt stofskifte) Ud over den daglige medicin forsøger jeg at behandle mig selv med respekt og danne et godt parløb med mig og mine lidelser. For vi skal følges ad resten af livet. Sådan er det. Og gluten er en af de ting, der er godt for mig at holde mig fra. Bum.

Det er ikke svært at holde sig fra brød og pasta. Der findes glimrende alternativer - det er mere det skjulte gluten, som i de nemme og ellers skønne færdiglavede falafler, jeg synes, kan være svært at styre uden om.

Nu har jeg så kastet mig ud i at bage boller uden gluten. Og hvis jeg selv skal sige det, så er det sgu egentlig lykkedes meget godt. Her får du min opskrift. Her er ikke mængdeangivelse ved alt, da jeg er sådan en, der prøver sig frem.

Rør ca. 20 g fiber Husk ud i 5 dl kold vand. Det får en konsistens, der minder om tapetklister og giver godt med fibre til bollerne.

Rør 15 g gør ud i 3 dl lunkent vand og tilsæt 1 tsk. salt.

Bland de 2.

Tilsæt så: Glutenfri havreklid, chiafrø (ca. 2 spsk), hirseflager og fuldkornmajsmel. Dejen skal stadig være fugtig, og den er ikke til at give tæsk, som en almindelig dej. Lad den hæve -en time eller 5.

Måske trænger den til lidt mere majsmel, når du skal forme bollerne. Det skal du kunne med dine hænder. Dejen er altså ikke så flydende, at du skal bruge en ske, men heller ikke så kompakt, at du kan ælte den som en almindelig dej. Men tag en klat dej i hænderne og form en bolle.

Ind i 200 graders varm ovn. BUM - bag til de er færdige - ca. 25-30 min. 

Velbekomme